NavMenu

Britanski stručnjak za kreativno preduzetništvo David Parrish dolazi u BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.11.2016. 14:20
Komentari
Podeli
David ParrishDavid Parrish
U cilju podsticanja preduzetništva u zemljama Balkana, Švicarska vlada kroz Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) podržava Preduzetnički projekt (Entrepreneurship Program) čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz cijelog svijeta, kao što je David Parrish.

David Parrish je britanski keynote govornik i predavač na svjetskim univerzitetima, ekspert u područjima marketinga, međunarodnog poslovanja i biznisa koji je priliku da savjetuje preduzetnike u više od 50 zemalja svijeta, konsultant u oblasti kreativnog preduzetništva, koji će boraviti u Bosni i Hercegovini do 4. decembra 2016. godine.

Parrish će održati niz radionica u partnerskim organizacijama u sklopu Preduzetničkog Projekta kao što su Spark Business park u Mostaru, Inovacioni centar u Banjaluci, Networks Foundation i Internacionalni univerzitet Burch u Sarajevu, na teme kreiranja biznis strategije za startape, kreativnog poslovanja i marketinga, kao i načine vođenja i motivisanja samih startapova u područjima kreativnog poslovanja.


David je počasni je član udruženja Chartered Institute of Marketing, Institute of Business Consulting, i Royal Society of Arts (RSA). Autor je knjiga T-Shirts and Suits: A Guide to the Business of Creativity i Chase One Rabbit: Strategic Marketing for Business Success, koje će po prvi put biti predstavljene u Bosni i Hercegovini.

Preduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog Sekretarijata za Ekonomske Poslove (SECO EP) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, startapove i brzorastuće male biznise.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.