NavMenu

Amerikanci kupili hrvatsku aplikaciju za farme Farmeron

Izvor: B92 Petak, 19.08.2016. 10:06
Komentari
Podeli
(Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)
Američka tehnološka kompanija Virtus Nutrition, specijalizovana za proizvodnju stočne hrane, preuzela je hrvatski startap Farmeron, aplikaciju za vođenje farmi stoke koju koriste neke od najvećih farmi u SAD.

Matija Kopić, osnivač Farmerona, odlučio je da napravi aplikaciju kada je uvidjeo koliko je njegovom ocu teško da prati koliko mlijeka proizvode njegove krave.

Farmeron je osnovan 2010. godine, a prvu investiciju od 1,4 mil USD dobili su 2012. godine te su tim novcem pokrenuli razvojnu kancelariju u Osijeku i krenuli u širenje na tržište SAD.

U Farmeronu kažu da korišćenje njihovih softverskih rješenja povećava efikasnost proizvodnje mlijeka za 24% za svega nekoliko nedjelja.

Virtus Nutrition dio je veće grupacije poljoprivrednih kompanija, čiji je vlasnik Mat Svanson, a kompanija radi na razvoju novih formula i sastojaka stočne hrane sa ciljem povećanja efikasnosti proizvodnje mlijeka i reprodukcije životinja. Zbog toga su počeli da zapošljavaju data analitičare i koriste inovativne softvere kako bi bolje do izražaja došla važnost visoko specijalizovane nove generacije ishrane.

Izvršni direktor Farmerona Matija Kopić u saopštenju povodom preuzimanja je istakao da obje kompanije dijele viziju stavljanja tehnologije i podataka u samo središte nove paradigme upravljanja farmama.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.