NavMenu

Delta Holding želi preuzeti zagrebački hotel Esplanade

Izvor: Poslovni dnevnik Četvrtak, 07.09.2017. 09:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gun/shutterstock.com)Ilustracija
Delta Holding, nakon otvaranja hotela Intercontinental u Ljubljani, nastavlja sa širenjem svog hotelskog biznisa u regiji. U Delti ne kriju da im je cilj da hotel osim u Ljubljani, otvore i u Zagrebu, Podgorici i Tirani.

Miroslav Mišković kaže da njegova kompanija u Zagrebu planira da kupi neki od postojećih hotela, dok Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj, objašnjava da je njihova želja hotel Esplanade, ali i dodaje da zasad nisu započeli konkretne razgovore.

- Zasad je naša odluka da ne idemo u građenje novog, već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental. Za ovakav posao potrebna je i saglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja - kazala je ona.

Na pitanje imaju li interes za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali Desivojević odgovara kako nisu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijentisani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.

U Delta Holdingu kažu i da im je sljedeći korak izlazak na berzu. Kako su objasnili, želja im je da kroz godinu i po njihov Delta Agrar bude izlistan u Londonu ili Varšavi.

- Na tome radimo i namjera nam je da putem berze prikupimo nova sredstva za investicije u agro sektor koji nam odlično posluje i obara sve rekorde - kazala je Desivojević.

Na pitanje razmišlja li Delta i o širenju svog agrobiznisa u Hrvatsku, posebno ukoliko se budu prodavale neke Agrokorove kompanije, Ivan Kostić, potpredsjednik Delte za poljoprivredu, napomenuo je kako odlično posluju s Agrokorovim kompanijama u Srbiji, posebno Dijamantom, i dodao da bi možda postojao interes za neke kompanije u Srbiji, ali zasada ne i za Hrvatsku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.