NavMenu

Uskoro novi stanovi na atraktivnoj lokaciji u Tuzli - Tim gradnja ulaže 20 mil KM u objekat na Stupinama (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.07.2017. 13:37
Komentari
Podeli
U naselju Stupine u Tuzli počela je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Ušće, pa će građani Tuzle uskoro moći da biraju stan na jednoj od najpoželjnijih lokacija. Tuzlanska firma Tim gradnja počela je prije mjesec dana gradnju objekta u kome će biti ukupno 132 stana.

Prema riječima direktora te firme Edina Dedića, kompleks je podijeljen u dvije lamele pri čemu će jedna imati 15, a druga 8 spratova.

- Ukupna bruto površina cijelog kompleksa je oko 14.500 m2, odnosno 11.500 korisnog prostora. Pripremne radove smo počeli prije mjesec dana, a u toku je postavljanje temeljne ploče - kaže Dedić za portal eKapija.com

U planu je da budući moderni objekat u tuzlanskom naselju Stupine bude završen u roku od dvije godine, a investitor planira da uloži oko 20 mil KM.

Nakon izgradnje, u ponudi će biti stanovi od 35 do 146 metara kvadratnih. Direktor firme Tim gradnja ističe i da će objekat imati dva nivoa podzemnih garaža.

- Parking ćemo graditi na dva nivoa sa ukupno 100 mjesta. Prizemlje objekta namijenjeno je za poslovni prostor i to 9 poslovnih jedinica, na ukupno 850 metara kvadratnih.

Investitor dodaje da postoji mogućnost da osim unutrašnjeg, bude izgrađen i vanjski parking, što opet zavisi od izmjena Regulacionog plana Stupine.

- Ako budu odobrene te izmjene, gradićemo i parking pored objekta. Takođe, u skladu sa RP Stupine, u blizini kompleksa bi trebalo da budu izgrađeni igrališta i zelene površine, ali u sklopu drugih projekta. Ipak, definitivna odluka o tome nije još donijeta, kao i o kompletnom vanjskom uređenju kompleksa Stupine Ušće - navodi Dedić.

Radove na ovom kompleksu izvodi firma Sagra iz Gračanice, a sagovornik eKapije navodi da će se tokom cijele gradnje voditi računa o visokoenergetskim uštedama.

- Vanjska stolarija će se raditi od šestokomornih PVC profila, debljine 85 mm, sa tri stakla i tri diftunga.

Cijene stanova u budućem stambenom objektu na Stupinama biće od 1.850 do 2.150 KM po m2, što zavisi od veličine, spratnosti i orijentacije stanova.


Investitor poručuje da je riječ o jednoj od najatraktivniih lokacija u Tuzli, u čijoj se blizini nalaze sve najvažnije gradske institucije, bolnica, škole i fakulteti.

V. Dž.


Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Ušće u Tuzli
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.