NavMenu

Bordo klub traži lokaciju za novi stadion - Sarajevo Arena vrijedna 20 mil EUR imaće hotel i savremenu sportsku kliniku (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 21.06.2017. 15:28
Komentari
Podeli
Izgradnja novog stadiona Fudbalskog kluba Sarajevo vrijednog 20 mil EUR, čini se, sve je bliža. Kako kažu iz ovog kluba za eKapiju, intenzivno rade na pronalaženju investitora i odgovarajuće lokacije.

- Početak radova i rok za izgradnju biće poznat u narednom periodu, s obziorm na to da i dalje tragamo za idealnom lokacijom za budući stadion. U razgovorima smo sa predstavnicima lokalne vlasti. Velika energija sa naše strane postoji i naš ambiciozan cilj jeste da sezonu 2020/2021 igramo na novom stadionu - kaže za naš portal predsjednik Skupštine FK Sarajevo Valentin Ilievski.

Kako ističe, strateški cilj kluba je da se u narednom periodu riješi pitanje izgradnje vlastitog stadiona.

- Upravo zbog toga smo se odlučili da prezentujemo ovaj koncept na nedavno održanom Sarajevo Businees Forumu, odakle donosimo dobre utiske i iskustva. Sama prezentacija stadiona Sarajevo Arena na pomenutom forumu je protekla dobro. Uspostavili smo niz kontakata i na drugim skupovima i forumima, a nastavićemo i dalje da predstavljamo i promovišemo naš koncept, za kojeg mislimo da je najbolji u ovom trenutku - ističe Ilievski.

Dodaje da bi novi stadion FK Sarajevo trebalo da simbolizuje klub i grad iz kojeg dolazi.

- Željeli smo prikazati jaku poveznicu između kluba i grada. S obzirom na to da je godina osnivanja grada Sarajeva 1461. mi smo tome dodali još jednu nulu, te je planirani kapacitet stadiona 14.610 sjedećih mjesta.

Projektom Sarajevo Arene je predviđeno da se u sklopu stadiona izgrade i dodatni sadržaji, poput VIP lože, hotela sa 100 soba na tri sprata, dodatne komercijalne prostorije i savremena sportska klinika. U planu je i podzemna garaža, a sve u skladu sa UEFA 4 kategorijom za stadione.

"Nismo odustali od Koševa"

Ilievski kaže da su i dalje u komunikaciji sa predstavnicima lokalne vlasti u vezi sa rekonstrukcijom Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase".

- Dugi niz godina taj stadion je dom našeg kluba i mjesto na kojem igramo domaće utakmice. Nismo odustali od Koševa nipošto. Predstavljamo naše projekte i nadležnoj vlasti nudimo svu potrebnu pomoć kako bismo pronašli odgovarajuće rješenje za ovaj stadion - kaže Ilievski.


S. Š.


Fotogalerija
Novi stadion FK Sarajevo - Sarajevo Arena
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.