NavMenu

Mostar dobija "grad u gradu" - Regulacioni plan Sjeverni logor predviđa gradnju kompleksa vrijednog više od milijardu maraka

Izvor: eKapija Srijeda, 04.01.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: nomadFra/shutterstock.com)Mostar
Grad Mostar planira gradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa koji bi na neki način bio "grad u gradu". Naime, Regulacioni plan Sjeverni logor predviđa kompleks stambenog, poslovnog, sportsko-rekreativnog i obrazovnog sadržaja. Prvi realizovani zadatak obuhvaćen ovim projektom bila je izgradnja Osnovne škole Zalik, kao i parka koji se nalazi u njenoj neposrednoj blizini, prenosi Dnevni list.

Ovo naselje imaće sve prateće sadržaje – bazene, školu, vrtić, kino, hotele, podzemne garaže. Između ostalog, planirana je i izgradnja više od 4.000 stambenih jedinica, brojni sportski objekti poput sportske dvorane, kao i poslovni objekti. Predviđena je i izgradnja novog gradskog stadiona po UEFA standardima, koji će primati oko 40.000 posjetilaca, a imaće i 5.000 parking mjesta.

- Jedan poseban pristup koji se tretirao za buduće korisnike tog centra, a ujedno i za grad Mostar, je Sjeverni Logor koji dobiva jedan novi kako ga mi zovemo "Stradun", koji bi povezao kompletnu pješačku zonu, gdje bi iz centra Sjevernog logora iz kampusa mogao kompletnom pješačkom zonom mogao doći do budućeg nogometnog stadiona koji je planiran - rekao je za mostarske medije Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara.


Plan urbanizacije ovog područja podrazumijeva izgradnju hiljada stanova, kulturnih, sportskih i drugih objekata, a procjenjuje se da cijeli projekt vrijedi više od milijardu maraka, prenio je Dnenvi list.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.