NavMenu

Neuspješna prodaja fabrike BMD iz Janja - Loznički "Div company" ponudio 1,35 mil KM

Izvor: Capital Srijeda, 01.06.2016. 11:31
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Pokretna imovina Fabrike za proizvodnju i promet drveta i drvne galanterije – BMD Janja nije prodata danas, 1. juna, na prvoj aukciji, jer je jedini zainteresovani kupac, firma "Div company" iz Loznice ponudila samo 1,35 mil KM ili manje od polovine vrijednosti opreme procijenjene na 3,7 mil KM.

Na prodaju je, u izvršnom postupku tražioca izvršenja Investiciono-razvojne banke (IRB) RS, odnosno Fonda za razvoj i zapošljavanje, bila ponuđena montažna proizvodna hala od čvrstog materijala, kotlarnica, četiri sušare za drvo i više mašina.

Direktor Fabrike BMD Janja Zoran Madžarević pojasnio je da IRB ima hipoteku prvog reda na fabričkoj hali i opremi, te da Poreska uprava RS ima hipoteku na drugom redu sušara u fabričkom krugu. On je istakao da je ovo pogrešan način prodaje fabričke imovine, zapitavši se, šta da radi osamdesetak radnika u ovoj fabrici, ukoliko pomenuta oprema bude prodata.

Zainteresovani kupac Dragoljub Vučetić je rekao da preduzeće "Div company" iz Loznice, koje se bavi različitim djelatnsotima, kao što je drvna industrija, trgovina, nekretnine i turizam, vrlo dobro zna šta bi značilo izvlačenje mašina i opreme iz ove fabrike, istakavši da je "Div company" zainteresovana za kupovinu kompletne fabrike.


- Postoje dvije opcije, ili da se kupi kompletna fabrika, u kojoj bi ostali radnici, koji bi nastavili proizvodnju, ili da kupimo kompletnu opremu, a da se u fabričkim halama organizuje neka druga proizvodnja. Nastavićemo pregovore sa IRB-om - rekao je Vučetić.

Kazao da je "Div company" posluje već 30 godina i da ima fabrike u Njemačkoj, SAD i Grčkoj, te da ima i poslovne partnere koji bi BMD mogli uključiti u proizvodni lanac.

U narednih tridesetak dana predstavnici IRB-a će razgovarati sa zainteresovanim kupcem o mogućnosti prodaje kompletne fabrike BMD Janja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.