NavMenu

Banka Intesa daje 28.000 KM za nabavku opreme u domovima za nezbrinutu djecu

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.09.2017. 12:56
Komentari
Podeli
(Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)
Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu sa Visom, uspješno je završila kampanju "Inspirirani srcem", koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu opreme za domove za nezbrinutu djecu u šest gradova širom Bosne i Hercegovine.

Princip kampanje bio je vrlo jednostavan - od 15. juna do 15. jula 2017, za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.

Sredstva prikupljena u iznosu od 28.000 KM utrošena su za nabavku neophodne opreme za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, JU Dom-porodica Zenica, Dom za djecu bez staranja Tuzla, zatim za Dječiji dom Mostar, kao i za JU Dom Rade Vranješević Banjaluka i Majčino selo Međugorje.

- Ovim putem želimo da se zahvalimo našim klijentima, kao i partneru kompaniji Visa, što je i ovogodišnja humanitarna kampanja "Inspirisani srcem" dala dobre rezultate. Novac smo ovaj put namijenili mladima, koji nemaju svoju porodicu, odnosno imaju većih zdravstvenih problema, ali imaju jednake želje i potrebe kao i svako drugo dijete. Nabavljena oprema će im omogućiti da njihov boravak u domovima bude ugodniji - izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, ističući da Banka bilježi konstantan rast plaćanja Visa Inspire karticom, posebno kada je riječ o bezgotovinskim transakcijama.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.