NavMenu

U Trebinju osnovan Fond solidarnosti - Privrednici izdvajaju 0,5% od ostvarenog prometa

Izvor: Nezavisne novine Petak, 23.12.2016. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)
U Trebinju je osnovan Fond solidarnosti u koji će novčana sredstva izdvajati svi privredni subjekti sa područja grada koji su prethodnu poslovnu godinu završili za prometom većim od 50.000 KM.

Odlučeno je da predložena stopa ove naknade bude 0,5% od ostvarenog prometa.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će se iz Fonda finansirati različita davanja ljudima koji teško žive, borcima koji nemaju nikakvu pomoć, a plaćaju stanarinu, stipendije, subvencije za prevoz.

Iz Fonda solidarnosti koji je juče dobio "zeleno" svjetlo većine odbornika, pomagaće se i sugrađanima kojima su neophodne medicinske usluge van Trebinja, bolja ortopedska pomagala, banjska rehabilitacija.

- Prebacivanjem naslijeđenih socijalnih obaveza budžeta na Fond solidarnosti stvoriće se uslovi da se kapitalni budžetski prihodi, umjesto u potrošnju, kao što je bila dosadašnja praksa, usmjere na kapitalne investicije i razvoj - rekao je Petrović.


On je dodao da se u srijedu sastao sa privrednicima grada, sa kojima je dogovorio da oni daju tri predstavnika u Upravnom odboru Fonda, dok će energetski sektor dati jednog člana. Članovi Upravnog odbora će biti i zamjenik gradonačelnika, direktori Agrarnog fonda i Centra za socijalni rad.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.