NavMenu

"Lactalis" uručio donaciju za SOS Dječija sela u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 01.06.2016. 12:37
Komentari
Podeli
Povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka danas, 1. juna, su predstavnici "Lactalisa BH", vodeće svjetske mliječne kompanije, SOS Dječijim selima BiH uručili vrijednu donaciju mlijeka i čokoladnog mlijeka dovoljnu da pokrije tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom.

Kao i prethodnih godina, upriličeno je druženje u SOS Dječijem selu Sarajevo, a predstavnici kompanije "Lactalis" su se družili sa porodicom SOS mame Mevlide.

- Potrebe za mlijekom i mliječnim proizvodima su izuzetno velike, jer trenutno u dva bosanskohercegovačka sela, u Sarajevu i Gračanici, osiguravamo porodični oblik brige za 278 dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja. Samo uz pomoć šire zajednice i vijernih prijatelja smo u mogućnosti pružiti kvalitenu brigu. Zahvaljujemo se kompaniji "Lactalis BH", koja nas kontinuriano podržava, na vrijednoj donaciji kojom su pružili značajnu podršku SOS porodicama i ovaj put - istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Darivanjem SOS Dječijih sela BiH "Lactalis BH" nastavlja tradiciju podrške njihovog rada, kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku brige.


- Već duži niz godina smo prijatelji sa SOS Dječijim selima BiH, s kojima se uvijek rado družimo i na Svjetski dan mlijeka. Vrijednost dječijeg osmijeha je nemjerljiva, a darivanjem ove prijeko potrebne namirnice želimo pomoći SOS Dječijim selima BiH da pruže što kvalitetniji vid porodičnog zbrinjavanja mališana, kako bi imali sretnije i bezbrižnije djetinjstvo. I ovim simboličnim akcijama moguće je biti dijelom pozitivnih promjena u široj zajednici - naglasio je Haris Kadenić, voditelj marketinga kompanije "Lactalis BiH".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.