NavMenu

Vlada Holandije donirala pet vozila centrima za socijalni rad

Izvor: Capital Srijeda, 06.04.2016. 11:04
Komentari
Podeli
(Foto: Lighthunter/shutterstock.com)
Vlada Holandije izdvojila je oko 110.000 KM za kupovinu pet terenskih automobila marke "Dacia duster" za potrebe centara za socijalni rad u Zvorniku, Milićima, Bratuncu, Vlasenici i Srebrenici, rekla je koordinator projekta "Razvoj i saradnja u regiji Birač" Jasmina Babić.

- S obzirom na to da su centri za socijalni rad jedine ustanove koje zakonski mogu i imaju legitimitet da dođu do porodice i reaguju na licu mjesta, kupljena su im i isporučena ova vozila da bi im bilo omogućeno lakše prisustvo na terenu - pojasnila je Babić.

Prema njenim riječima, jačanje sektora socijalne zaštite i inkluzije ne bi bilo moguće bez prisustva na terenu, odnosno bez uključivanja marginalizovanih grupa koje su uvijek u udaljenim ruralnim krajevima.

Babić je pojasnila da su vozila nabavljena u okviru projekta "Razvoj i saradnja u regiji Birač", koji finansira Vlada Holandije, a realizuju UNICEF, UNHCR i UNDP.


Ona je istakla da će u okviru projekta biti obučeno i deset geronto domaćica, što će omogućiti stručnu pomoć ljudima kojima je ona potrebna, a biće vršene i usluge rane detekcije i intervencije kada je riječ o djeci sa smetnjama u razvoju.

Babić je juče u Zvorniku bila jedan od uvodničara radionice o projektu "Razvoj i saradnja u regiji Birač", koju je organizovao UNICEF.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.