NavMenu

Siniša Macan, direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH - U službi države

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.09.2012. 11:22
Komentari
Podeli

Siniša Macan, direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH je rođen 1974. godine u Foči. Poslije završene osnovne i srednje škole, diplomirao je u oblasti tehničkih nauka na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Zvanje magistra tehničkih nauka -informacioni sistemi stekao je 2006. godine na Univerzitetu u Beogradu, sa temom "Specifičnosti projektovanja informacionih sistema za identifikaciju građana".

Bio je zaposlen na više pozicija u privatnom sektoru, a od 2000. godine je radio u MUP-u Republike Srpske.

U Direkciji za implementaciju CIPS projekta angažovan ispred MUP RS od 2002. godine na pozicijama regionalnog menadžera projekta za Republiku Srpsku i menadžera projekta. Od 2006. do 2009. godine bio je direktor Direkcije.

Stupanjem na snagu Zakona o Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka u BiH formirana je Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka u BiH, a odlukom Vijeća ministara BiH u junu 2009. godine g. Macan je imenovan za prvog direktora Agencije.

Tokom profesionalnog angažmana, radio je na projektima vezanim za informacione sisteme, posebno za CRM i ERP sisteme u oblasti telekomunikacija, a u vladinim institucijama direktno je vezan za projektovanje i implementaciju informacionih sistema vezanih za identifikacione dokumente, registraciju vozila, pasivnu registraciju birača, elektronsku razmjenu podataka, digitalno potpisivanje i biometriju.

Ima više objavljenih naučnih radova iz oblasti kojom se bavi.

Govori engleski i ruski jezik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.