NavMenu

"Oblo-Commerce" želi preuzeti konjički "Unevit"

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.09.2014. 11:11
Komentari
Podeli
Preduzeće "Oblo-Commerce" iz Konjica objavilo je tender ponudu za preuzimanje preduzeća "Univet" iz istog mjesta, prenosi Indikator.ba.

"Oblo-Commerce" zajednički djeluje sa Harisom, Adisom i Hajrudinom Idrizovićem s kojima zajedno posjeduje 137.888 ili 37,95% vlasništva u "Unievitu".

Tender ponuda se odnosi na prestalih 225.380 ili 62,05% dionica koje nisu u njihovom vlasništvu. Ponuđena cijena po jednoj dionici je 1 KM, što predstavlja 8% od nominalne vrijednosti dionice.

"Oblo-Commerce" je osigurao kredit kod Komercijalne banke za provođenje tender ponude.

Cilj "Oblo-Commerce" je upravljanje "Unevitom" u pravcu njegovog razvoja i jačanja, te uspostavljanje poslovne aktivnosti društva.


Odgovore na tender ponudu prikupljat će VGT Broker, a tender ponuda je otvorena narednih 30 dana (25. oktobar 2014.), prenio je Indikator.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.