NavMenu

Obustavljeni radovi na istočnoj obilaznici oko Trebinja

Izvor: Nezavisne novine Petak, 06.09.2013. 10:28
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji prve faze istočne obilaznice oko Trebinja su obustavljeni jer grad Trebinje nije riješio imovinsko-pravne odnose, potvrdila je Natalija Kostrešević, saradnica za informisanje u JP "Putevi Republike Srpske", koji su investitor gradnje.

Ona je istakla da će radovi odmah biti nastavljeni kada Grad riješi ovaj problem, napominjući da je do sada urađeno 96% posla na prvoj fazi obilaznice.

- Radovi su obustavljeni zbog priključnog puta u naselju Tini za koji nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a što je obaveza grada Trebinj - istakla je Kostreševićeva.

Ona je napomenula da je projektna dokumentacija za drugu fazu obilaznice oko Trebinja, koja podrazumijeva otvorenu trasu sa kružnim tokom na tzv. Nikšićkom putu, tunel i most, urađena i da su dobijeni lokacijski uslovi za cijelu trasu.

Istočna obilaznica u Trebinju počela je da se gradi u septembru 2012. godine, a grad je preuzeo obavezu da uradi plansku i projektnu dokumentaciju, te riješi imovinsko-pravne odnose.

Ukupna dužina obilaznice, kako je predviđeno, trebalo da bude oko tri kilometra. U prvoj fazi ugovorena je izgradnja 1.050 metara trase.

Izgradnjom istočne obilaznice bio bi spojen put za Dubrovnik i Nikšić, kroz tunel u naselju Police, preko starog željezničkog mosta, niz poligon u naselju Gorica i sav teretni saobraćaj bio bi izmješten iz centra grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.