NavMenu

Uređenjem korita rijeke Vrbanje Čelinac dobija ljepši izgled - Projekat vrijedan 2,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 30.08.2013. 17:06
Komentari
Podeli

ČelinacČelinac

Pripremne radnje na projektu regulacije korita rijeke Vrbanje teku planiranom dinamikom, potvrdio je načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

- Projekat obuhvata dio obale i korito rijeke Vrbanje u dužini od oko 1,7 kilometara u urbanom području Čelinca. Trenutno intenzivno radimo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Iako je dobar dio te problematike riješen, iskoristiću priliku da vlasnike zemljišta obuhvaćene projektom pozovem na saradnju i razumijevanje, kako bi omogućili izvođaču da što prije uđe na gradilište - rekao je Zeljković i podsjetio da će realizacijom ovog projekta Čelinac u dobroj mjeri biti zaštićen od poplava, ali i dobiti novi, ljepši izgled.

Da će zaista tako i biti, potvrđuje i izrađeni plan prostorne organizacije koji je, između ostalog, definisao izgradnju šetališta uz lijevu obalu rijeke Vrbanje, stepeništa za silaz do vodotoka, gradsku plažu, kao i uređenje trotoara i zamjenu ograde na gradskom mostu, piše na opštinskom sajtu.

Šetalište će biti uređeno na potezu od gradskog mosta do sportsko-rekreativne zone, što je prva faza realizacije u odnosu na postojeće regulacione planove. Šetalište dugo 700 metara biće opremljeno klupama, svjetiljkama i kantama za otpatke, ali i dodatno uređeno zelenilom.

Podsjećamo, projekat regulacije korita rijeke Vrbanje vrijedan je 2,5 mil KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Vlada Republike Srpske kroz "Projekat hitne pomoći i zaštita od poplava".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.