NavMenu

Uskoro počinje izgradnja rezervoara za vodu u Briješću i Reljevu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.07.2013. 11:02
Komentari
Podeli

Izgradnjom rezervoara za vodu kapaciteta 1.000 kubika u naselju Briješće, u narednom periodu riješit će se problem vodosnabdijevanja stanovnika dijela naselja Sokolje i Zabrđe. Za ovaj projekat Općina Novi Grad je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila oko 430.000 KM, objavljeno je na općinskom sajtu.

Načelnik Općine Samir Efendić i direktor firme GPI iz Konjica Džemal Novalić potpisali su 28. juna ugovor kojim je omogućen početak radova.

Načelnik Efendić je pojasnio da će rezervoar biti izgrađen na području Mjesne zajednice Briješće, ali da će se iz njega vodom napajati naselja Sokolje i Zabrđe i dodao je da stanovnici ovih naselja imaju velike probleme s vodosnabdijevanjem i da ih trenutno opskrbljuju cisterne, te da je novi rezervoar jedini i pravi način da se problem vodosnabdijevanja stanovništva navedenih naselja riješi na kvalitetan način.

- Općina Novi Grad izdvojila je sredstva za izgradnju rezervoara, a postavljanje pumpi za vodu je u nadležnosti KJKP "Vodovod i kanalizacija" - istakao je Efendić, te dodao da će izgradnja rezervoara ubrzati i proces za koji je nadležno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Direktor firme GPI Džemal Novalić kazao je da će izgradnja rezervoara početi za deset dana, a da je planirano da bude izgrađen za četiri mjeseca.

Osim toga, u narednom periodu počet će izgradnja rezervoara i cjevovoda za lokalni vodovod u Mjesnoj zajednici Reljevo, nakon čije će izgradnje biti poboljšano snabdijevanje vodom i ovog novogradskog naselja. Ugovor je potpisan sa izvođačem radova građevinskom firmom "Hadžić gradnja" iz Hadžića.

Inače, naselje Reljevo nije priključeno na sistem gradskog vodovoda, tako da stanovništvo ima velike probleme sa snabdijevanjem pitkom vodom. Izgradnjom rezervoara u vrijednosti od 16.000 KM stanovnici ovog naselje konačno će dobiti kvalitetnije snabdijevanje pitkom vodom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.