NavMenu

GP "Put" opet vodeći partner na gradnji nove dionice autoputa Sarajevo-Zenica

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2006. 12:16
Komentari
Podeli

Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine donijelo je 18. septembra 2006. godine Odluku o dodjeli Ugovora za izgradnju autoputa Sarajevo-Zenica, dionica Kakanj-Visoko, odnosno sekcije ll Dobrinje-Visoko u dužini 7,6 kilometara konzorciju preduzeća Asfaltgradnja Visoko, Integral inžinjering Laktaši, BBM Amfibolit Vareš te Građevinskom preduzeću "Put" Sarajevo kao vodećem partneru u projektu.

Pretkvalifikacionu dokumentaciju na tenderu objavljenom za gradnju ove dionice preuzelo je trideset dobavljača, dok je do utvrđenog roka na adresu Ministarstva pristiglo šesnaest zahtjeva za učešće na pretkvalifikaciji, od čega je izvršen izbor od jedanaest koji su zadovoljili sve uvjete zahtijevane Prekvalifikacijskom dokumentacijom. Nakon provedenog postupka pretkvalifikacije svim pretkvalificiranim kandidatima upućen je poziv za dostavu ponude, od kojih je blagovremeno prispjelo devet.

Nakon izvršenja poređenja tehnički prihvatljivih ponuda, a uz primjenu preferencijalnog tretmana domaćeg, utvrđeno je da je najpovoljnija ponuda dostavljena od strane konzorcija kompanija koje predvodi GP "Put" za radove na trasi, a za radove na mostovima GP "ŽGP" Sarajevo.

Građevinsko preduzeće "Put" bilo je i glavni izvođač radova na dionici Podlugovi-Visoko, autoputa Sarajevo-Zenica. Kvalitet urađenog posla na toj iznimno zahtjevnoj dionici svakako je još samo jedna u nizu potvrda da se operativa bosanskohercegovačkih preduzeća može nositi i sa najzahtjevnijim projektima u oblasti gradnje. Novac za nastavak gradnje autoputa obezbjeđuje Ministarstvo prometa i komunikacija, a implementira Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.