NavMenu

Uzelčeva kuća na Grabežu kod Bihaća moguća lokacija za regionalnu deponiju?

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2013. 15:34
Komentari
Podeli

Kako je izgradnja regionalne sanitarne deponije jedan od prioriteta općinske administracije u Bihaću, Emdžad Galijašević, općinski načelnik Bihaća, zajedno sa Sinhom Kurbegović, ministricom prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a, te predstavnicima mjesne zajednice Ružica, obišao je 1. aprila Uzelčeve kuće na Grabežu. To je mogući lokalitet buduće regionalne deponije, objavljeno je na općinskom sajtu.

Ponuđena lokacija, koja je od prvog naselja udaljena više od pet i pol kilometara, a nalazi se i na pravcu nekoliko šumskih puteva.

- Zajedno sa mještanima podgrabeških sela obišli smo moguću lokaciju regionalne deponije, koja je udaljenija od naselja nego prvobitno ponuđena lokacija i u ovoj sedmici ćemo održati sastanak sa mještanima i resornim ministarstvom kako bi krenuli u proceduru izmjene lokacije, a potom izrade Studije izvodljivosti i Studije utjecaja na okoliš - istakao je načelnik Galijašević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.