NavMenu

Radovi na izgradnji glavne gradske magistrale u Zenici: Aktivna četiri gradilišta

Izvor: Naša riječ Utorak, 08.05.2012. 10:32
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji Glavne gradske magistrale (GGM) koji su počeli 26. marta, odvijaju se u granicama očekivanog. Mirsad Heleg, direktor JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, koje je zaduženo za implementaciju projekta izgradnje GGM-a, kazao je da su u toku su radovi na dijelu Sarajevske ulice, gdje se uklanjaju stabla i proširuje ograda Kazneno-popravnog zavoda za trasu GGM-a, u ulici Aska Borića gdje se postavljaju nove instalacije, na dijelu Sarajevske ulice između Zukića i Pišća, kao i na raskrsnici kod Lamele, odnosno Metalurg City centra.

"Tip ivičnjaka koje su nam predložili izvođači radova na raskrsnici kod Lamele i Metalurga, a te radove izvodi Jata kao dio konzorcija, nismo prihvatili. Tražili smo drugi tip, kvalitetniji, pa je nekoliko dana trajalo usaglašavanje koji tip treba da se ugradi. Problem je riješen... Radi se o većoj količini ivičnjaka i treba više vremena da se proizvedu.Isti će ivičnjaci biti ugrađeni i u ulici Aska Borića i na ovoj raskrsnici", kaže Heleg.

Radovi na ostalim dionicama uglavnom napreduju planiranom dinamikom. "Imamo malo problema oko izmještanja elektro instalacija jer je to kompleksan posao na cijeloj dionici od Bojinog vira do raskrsnice kod vulkanizerske radnje kod Lutve. Demontaža mostova je završena. U tom dijelu se nastavljanju radovi na izlijevanju obalnih i središnjih stubova mosta M-1 u dijelu gdje je bio pješački most. Nakon toga, ide izgradnja mosta M-2. Imali smo i tu malog zastoja zbog visokog vodostaja Kočeve", rekao nam je Heleg. I

Izgradnja Glavne gradske magistrale, vrijedne oko 25 miliona USD, koja bi trebala trajati između 24 i 36 mjeseci povjerena je konzorciju na čelu sa sarajevskim "Euroasfaltom". Gradnja će se izvoditi u dvije faze, a cilj je da se osigura brz i protočan saobraćaj i poveže primarna i sekundarna ulična mreža sa autocestom na koridoru 5c.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.