NavMenu

Raspisan poziv za sprovođenje mjera energetske efikasnosti u MMSP, na raspolaganju više od 5 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.02.2024. 09:11
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Shutterstock.com)Ilustarcija
Fond za zaštitu okoliša FBiH raspisao je poziv za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energetske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2024. godinu

Ukupni iznos budžetske podrške EU raspoloživ po ovom pozivu je 5.274.342 KM, Vrijeme trajanja poziva je od dana njegove objave pa do raspodjele sredstava, a najkasnije do 15.04.2024. godine.

Paket buždetske podrške Evropske unije za ublažavanje negativnih posljedica energetske krize i poticanja energetske tranzicije je osigurao sredstva u vidu bespovratne pomoći ranjivim domaćinstvima i privredi na Zapadnom Balkanu, na koja je, u pripadajućem iznosu, Bosna i Hercegovina ostvarila pravo usvajanjem Akcionog plana od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Pružanje ovog vida podrške najjasniji je signal Europske unije prema zemljama kandidatima za članstvo da napredak na putu ka Evropskoj uniji ima značajne socio-ekonomske benefite kako za stanovništvo i privredu tako i za državu u cjelini, navedeno je u pozivu.

Poziv se ondosni na korištenje bespovratnih sredstava za sufinansiranje provođenja mjera povećanja energijske efikasnosti u/na postojećim objektima/sistemima/procesima, i to za:
- Lot 1: Mikro preduzeća – raspoloživi budžet: 3.115.396 KM
- Lot 2: Mala i srednja preduzeća – raspoloživi budžet: 2.158.946 KM.

Detalji poziva se mogu naći OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.