NavMenu

BiH želi da bude dio projekta Green Balcanica - U planu postavljanje punjača za električna vozila na autoputevima u regionu

Izvor: eKapija Utorak, 17.10.2017. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko je na Samitu 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope koji se održava u Skoplju inicirao uključivanje BiH u projekt Green Balcanica, koji podrazumijeva gradnju e-punionica na koridoru Ljubljana - Zagreb - Beograd - Priština - Tirana - Dubrovnik - Zadar - Kopar, te se u sljedećem periodu očekuju intenzivne aktivnosti o ovom pitanju.

Na marginama Samita 100, ministar Jusko i sekretar ministarstva Igor Pejić održali su bilateralni sastanak s komesarkom za promet Violetom Bulc, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komesarka Bulc je izrazila posebno zadovoljstvo postignutim značajnim napretkom u oblastima iz nadležnosti Ministarstva i projektima koje ono inicira i vodi. Ministar Jusko i sekretar Pejić su predstavili komesarki Bulc status infrastrukturnih i ostalih projekata te načelno usaglasili drugi kvartal 2018. godine kao termin službene posjete komesarke Bulc Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.