NavMenu

Najveći svjetski lanac vrtića stigao u Srbiju - Francuski Crechinter suvlasnik Predškolske ustanove Trešnjober

Izvor: eKapija Petak, 22.09.2017. 11:31
Komentari
Podeli
Metju Dvernj i Jelena KrstovićMetju Dvernj i Jelena Krstović
Najveći lanac vrtića u Evropi, francuska kompanija Crechinter, postala je suvlasnik Predškolske ustanove Trešnjober iz Beograda čime je ostvareno prvo strateško partnerstvo u Srbiji u sektoru predškolskog obrazovanja, saopštio je Trešnjober.

Ova predškolska ustanova je time postala jedina u Srbiji koja će u potpunosti ispuniti najviše standarde Evropske unije i evropske prakse koju primjenjuje francuski Crechinter, a u isto vrijeme u njemu će se sprovoditi nacionalni program.

Ugovor o strateškom partnerstvu podrazumijeva otvaranje novih vrtića Trešnjobera kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u pogledu rada, kao i razmjenu iskustava domaćih vaspitača sa kolegama iz Francuske, Njemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gdje Crechinter posluje.

- Već krajem ove i tokom sljedeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a Trešnjober program biće dodatno unaprijeđen u skladu sa posljednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dječje pedagogije - izjavila je Jelena Krstović, predsednica Upravnog odbora PU Trešnjober.

- Trešnjober ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda i spremni smo da primjenimo najnovija znanja u daljem radu.

Metju Dvernj, direktor za Evropu u Crechinteru izrazio je ogromno zadovoljstvo što nakon razvoja širom Evrope ovaj lanac ulazi na tržište Srbije.

- Vjerujemo da je Trešnjober naš pravi partner, jer dijelimo istu posvećenost, standarde i lojalnost, kao i želju da dobro i kvalitetno predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju djece. Ovo partnerstvo značajno će unaprijediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji i biti održiv partner u reformi predškolskog sistema u narednim godinama - izjavio je Dvernj.


Predškolska ustanova Trešnjober, osnovana 2001. godine, jedna je od prvih i najvećih u Srbiji. Posluje na tri lokacije u Beogradu. Okuplja 350 djece i ima više od 50 zaposlenih u svom timu.

Crechinter će 2017. godinu završiti ostvarenim prihodom od prodaje od 100 mil EUR kroz 160 vrtića, okupljajući 4.300 djece u Francuskoj, Njemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Luksemburgu.

SIS Grupa, čiji je Crechinter dio, posluje u oblasti razvoja nekretnina, domova za njegu starijih osoba, medicinskih centara i vrtića, kao i u oblasti vinogradarstva i ugostiteljstva. Portfolio nekretnina danas vrijedi oko 400 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.