NavMenu

Procedure odgodile prodaju Drvne industrije Sanica - Katarski Hamdo Group spreman uložiti 4 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.09.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Finalizirane su aktivnosti u vezi s prodajom Drvne industrije Sanica poslovnoj grupaciji Hamdo Group iz Katara, a potpisivanje kupoprodajnog ugovora odgođeno je iz određenih administrativno-proceduralnih razloga.

Ovo je potvrdio Haris Mešić, direktor preduzeća Unsko-sanske šume, u čijem vlasništvu se nalazi pomenuta firma iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

- Sva neophodna pravna procedura je okončana i trebalo je pristupiti potpisivanju ugovora. Međutim, do potpisivanje nije došlo jer su iskrsle određene poteškoće u prenosu finansijskih sredstava. Čim se one otklone, potpisaćemo ugovor - istakao je Mešić.

Za kupovinu DI Sanica, katarska poslovna grupacija spremna je izdvojiti 2,6 mil KM, dok bi u revitalizaciju proizvodnog procesa i zapošljavanje oko 200 radnika investirali dodatnih 4 mil KM.

Mešić je podsjetio kako su Unsko-sanske šume prije tri godine kupile DI Sanica, te da je bilo planirano da ovo preduzeće posluje kao firma kćerka i bavi se preradom drveta.

- Nažalost, pokazalo se kako su predviđena ulaganja prevelik zalogaj za nas, posebno iz razloga što je svake godine dobit preduzeća usmjeravana ka realizaciji projekata u lokalnim zajednicama - rekao je Mešić.


Katarska kompanija se bavi metalskom industrijom i građevinarstvom, razgranate poslove imaju u nekoliko arapskih zemalja te planiraju svoje širenje na prostoru Evrope.

Nezavisne podsjećaju da je DI Sanica u poslijeratnom periodu doživjela dvije neuspješne privatizacije, a proizvodnja je potpuno obustavljena prije devet godina. Nakon što je firma otišla u stečaj, kupilo ju je preduzeće Unsko-sanske šume, firma u javnom vlasništvu koja gazduje cjelokupnim šumskim fondom na području USK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.