NavMenu

Dobavljačima Konzuma iz BiH preporučeno da potpišu ugovor s Mercatorom

Izvor: eKapija Srijeda, 06.09.2017. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Na sastanku Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma, kojeg je formiralo Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, s predstavnicima Konzuma BiH i poslovnog sistema Mercator koji je održan u Sarajevu, upućen je poziv dobavljačima iz BiH da potpišu aneks ugovora o poslovnoj saradnji sa Mercatorom BH i nastave normalno poslovnu saradnju sa Konzumom BiH. Ovo je predloženo nakon što su ispunjeni preduvjeti, odnosno, donijeta odluka Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora o razdvajanju Konzuma BiH i Mercatora BH, te dokapitalizaciji Konzuma BiH.

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora donijelo je prošle sedmice u Zagrebu odluku o davanju saglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BIH u iznosu od 68,7 mil KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak.


Vijeće je, također, podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kamakura - skriveni dragulj Japana

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji… Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174.000 stanovnika. Grad je na istoku, sјeveru i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.