NavMenu

Uskoro uređenje korita rijeke Janje u Ugljeviku - Vrijednost radova oko 3,5 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.08.2017. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Richard Thornton/shutterstock.com)
Ponovnom objavom tendera za izbor izvođača radova na uređenju korita rijeke Janje u Ugljeviku, započeta je realizacija projekta vrijednog oko 3,5 mil EUR koji će se finasirati iz IPA fonda.

Kako kaže za eKapiju načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, ovo je najznačajniji projekat koji će se realizovati u Ugljeviku, i višestruko je važan za sve građane opštine.

- Opština je riješila sve imovinsko-pravne poslove i u rekordnom roku izdala građevinsku dozvolu - ističe Perić.

Cilj projekta je izgradnja uređenog korita rijeke Janje u Ugljeviku, na dužini od 3,75 km i riješavanje ušća potoka koji se ulivaju na lijevoj obali u rijeku Janju. Radovi će se izvoditi u novom naselju Ugljevik, koje se nalazi na lijevoj obali Janje, nizvodno od Termoelektrane Ugljevik.

- Ovim projektom riješićemo problem odbrane novog naselja Ugljevik od velikih voda Janje i njenih pritoka u zoni naselja, jer posljedice plavljenja ovog dijela prouzrokuju velike materijalne štete na već izgrađenim objektima, što se naročito moglo vidjeti za vrijeme velikih poplava iz maja i avgusta 2014. godine - ističe šef kabineta načelnika Opštine Ugljevik Radoslav Ostojić.

U tenderskoj dokumentaciji Delegacije EU u BiH kao krajnji rok za prijem ponuda naveden je 24. oktobar, dok je period od 12 mjeseci predviđen kao rok za izvođenje radova od momenta uvođenja izvođača u posao.


Kako su za eKapiju naveli iz Opštine Ugljevik, kao razlog za poništenje prvog tendera Delegacija EU u BiH, odnosno Evropska komisija, je navela propuste u premjeru radova.

Uređenje i šetališta uz rijeku

Projektom je predviđeno da korito rijeke Janje bude uređeno u urbanom području Ugljevika, od mosta za Stari Ugljevik pa uzvodno do TE Ugljevik.

- Na čitavom potezu duž obje obale ostavlja se slobodan prostor, riješen kao šetalište za pješake, sa zelenim površinama, koje imaju zaštitnu vodoprivrednu funkciju, odnosno mogućnost da ljudi i mehanizacija nesmetano pristupe obalama u uslovima odbrane od poplava - rekao je šef kabineta načelnika Radoslav Ostojić.

S.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.