NavMenu

Servis i podrška bitni koliko i prodaja - Tuzlanska firma 4U zastupa svjetske proizvođače opreme za označavanje, ID kartica i RFID opreme

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.08.2017. 11:06
Komentari
Podeli
Firma 4U iz Tuzle osnovana je s namjerom da na tržištu BiH ponudi proizvode i usluge koji su do tada bile deficitarne. Počela da radi 2014. godine, a njen portfolio danas čine oprema za označavanje proizvoda u industriji (etiketiranje, ink jet i lasersko označavanje), ID kartice, VIP narukvice, RFID oprema, potrošni materijal, bianco i printane etikete, ribone, te fotokopiranje, štampu, skeniranje, izradu reklamnog materijala...

Tuzlanska firma 4U je generalni zastupnik proizvođača opreme za označavanje u industriji, kao što su Weber Marking Systems (ink jet označavanje, etiketiranje), Leibinger (ink jet označavanje), Godex (Thermal transfer printeri), Entrust Datacard (štampači ID kartica).

Riječ je o proizvodima koji su zastupljeni u raznim vrstama industrije - prehrambenoj, autoindustriji, farmaceutskoj, poljoprivrednoj, tekstilnoj, te u marketingu, turizmu, ugostiteljstvu...

- U tim sektorima su ujedno naši najznačajniji partneri u BiH, kao i firme koje usko sarađuju sa njima. Usluge i proizvode koje nudimo uglavnom isporučujemo na području teritorije Bosne i Hercegovine, dok jedan manji dio naših proizvoda plasiramo na tržišta Srbije i Crne Gore - navode za eKapiju iz tuzlanske firme 4U.

Dodaju da su zadovoljni dosadašnjom potražnjom na tržištu BiH, kao i uspostavljenim poslovnim saradnjama.

- S obzirom na to da smo mala i mlada kompanija, veoma smo zadovoljni dosadašnjom reakcijom i povratnim informacijama koje dobijamo od kupaca, dobavljača, saradnika...

Naš sagovornici ističu da je dobra reakcija direktno povezana sa nedovoljnom zastupljenošću njihovih proizvoda na tržištu BiH.

- Neke od proizvoda i usluga koje nudimo su čak bile u potpunosti nepoznate našem tržištu - objašnjavaju.

Firma 4U iz Tuzla nudi i usluge servisa za svu opremu koju zastupaju. Budući da vjeruju da je postprodajna, odnosno servisna i savjetodavna podrška, veoma bitna, pa čak i bitnija od same prodaje, veliki dio vremena i resursa ulažu u konstantnu edukaciju radnika.


- Osoblje je obučeno kod proizvođača opreme tako da smo za svu ponuđenu opremu i autorizovani serviseri sa pristupom tehničkoj podršci, razvojnim odjeljenjima i originalnim rezervnim dijelovima, što obezbijeđuje pouzdanost sistema. To znanje i vještine svakodnevno nadograđujemo, a imamo obezbijeđenu podršku u garantnom i post garantnom roku.

Dodaju da se njihovo poslovanje zasniva na transparetnom i iskrenom odnosu prema kupcima, dobavljačima, i da se nastoje po tome izdvojiti na tržištu.

- S obzirom na vrstu posla kojom se bavimo, naš najbolji marketing je dobar glas i pozitivna povratna informacija koja se širi od korisnika naših proizvoda ili usluga. Naš cilj je da naša usluga ili proizvod optimizira proizvodnju naših kupaca, smanji troškove same proizvodnje, obezbijedi pouzdanost proizvodnog procesa, i to je ono što u saradnji sa našim partnerima radimo najbolje - poručuju iz 4U.

V.Dž.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.