NavMenu

Kineski Jiangxi želi da ulaže u putnu infrastrukturu i energetiku u RS

Izvor: eKapija Srijeda, 16.08.2017. 15:51
Komentari
Podeli
Predstavnici Vlade RS razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima kineske korporacije za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju Jiangxi o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa ovom kineskom kompanijom u realizaciji infrastrukturnih projekata u RS, saopšteno je iz Vlade RS.

Predstavnici kompanije Jiangxi izrazili su spremnost da podrže investicije u RS, prije svega u oblasti putne infrastrukture i energetike, te je dogovoreno da se u narednom periodu nastave pregovori sa resornim ministarstvima kako bi se definisali adekvatni modaliteti za uspostavljanje saradnje.

Delegacija Vlade Srpske, koju su činili potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i pomoćnica ministra saobraćaja i veza Nataša Kostić, upoznala je predstavnike kompanije Jiangxi sa projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja infrastrukture u RS. Ovom prilikom je naglašeno i da je Srpska otvorena za nove investicije, te da su institucije do sada realizovale nekoliko uspješnih projekata sa partnerima iz NR Kine.


Inače, kineska kompanija Jiangxi nalazi se među 250 najboljih svjetskih kompanija u oblasti međunarodnih građevinskih projekata, a do sada su uspješno realizovali više od 500 projekata u preko 50 zemalja svijeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.