NavMenu

OC Jahorina diže kredit u 2017. za hitna ulaganja - Za nove sadržaje potrebno više od 10 mil KM

Izvor: Indikator Srijeda, 16.08.2017. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
Preduzeće Olimpijski centar Jahorina planira de se dugoročno kreditno zaduži kako bi finansiralo izgradnju novih sadržaja na Jahorini za koje su predviđena ulaganja od 10,3 mil KM, navodi se u prijedlogu Plana poslovanja društva za 2017. o kojem će na vanrednoj sjednici odlučivati Skupština akcionara 31. avgusta, izvještava Indikator.ba.

Kako bi se ostvarila puna funkcionalnost Olimpijskog centra u smislu osiguranja i produženja skijaške sezone i povećala bezbjednost korisnika, u OC Jahorina su zaključili da je potrebno hitno investirati u uređenje postojećih ski staza i u izgradnju sistema za vještačko osnježavanje.

Planirano je da se cijelo skijalište pokrije sistemom za vještački snijeg, od Poljica do Prače i da se na taj način postigne maksimalna funkcionalnost ski centra.

Procijenjena vrijednost izgradnje vještačkog osnježavanja je 7 mil KM, a tome treba dodati i izgradnju akumulacije za oko 75.000 metara kubnih vode za što je potrebno milion KM, te obezbjeđenje dovoljne količine vode za vještačko osnježavanje što iziskuje još 700.000 KM.

Olimpijski centar Jahorina previđa i ulaganje 800.000 KM za uređenje staza, a što je preduslov za izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, i podizanje vjetroustava.

Osim toga, planirano je ulaganje u uređenje hotela Bistrica i izgradnju ljetnih sadržaja, čime bi se značajno unaprijedio kvalitet usluga.

(Foto: www.oc-jahorina.com)
Kad je riječ o ljetnim sadržajima bilo bi investirano 400.000 KM u izgradnju adrenalinskog parka, zip lajna i teretana na otvorenom.


Preostalih 275.000 KM bilo bi izdvojeno za nabavku 4 ski kase, izgradnju objekta za dvije ski kase i renoviranje postojećih, nadogradnju hardvera i softvera ski data sistema, nabavku 30.000 kej karata i dva automata za vraćanje kej karata.

Sve ove investicije su važne i zbog Zimskih olimpijskih igara mladih 2019. godine, koje će se dijelom održavati i na Jahorini.

- Investiranje u OC Jahorina, s ciljem opstanka, razvoja i unapređenja Olimpijskog centra, pozitivno bi uticalo i na poslovni ambijent i privredni razvoj lokalnih samouprava, promovisalo autohtoni turistički proizvod, uticalo na životni standard stanovništva, a samim tim bi se podstakla nova ulaganja u razvoj infrastrukture i cjelokupnog regiona - konstatuje se u prijedlogu Plana poslovanja društva za 2017.

Ambiozni investicijski plan pokušat će se provesti pod vođstvom novog direktora Olimpijskog centra Dejan Ljevnaića, bivšeg direktora Skijališta Srbije, koji je stupio na dužnost 1. avgusta ove godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.