NavMenu

Njemački ADV PAX Lutec seli dio proizvodnje iz Kine u Maglaj - Kupci limene ambalaže i najveće svjetske kompanije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.08.2017. 11:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zmkstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Bračni par Elzina i Edin Kukavica žive u Njemačkoj i već 15 godina se upješno bave izradom limene ambalaže. Trenutno se proizvodnja obavlja u Kini gdje za njih radi i do 700 ljudi, a među njihove kupce spadaju i svjetski giganti. Oni su odlučili dio proizvodnje locirati u Maglaj.

U posljednja četiri mjeseca u Liješnici je podignuta savremena hala u kojoj će se proizvoditi limena ambalaža za svjetske brendove. U pogonu firme ADV PAX Lutec prvobitno će biti zaposleno 30 osoba, a sva proizvodnja namijenjena je za izvoz, piše Dnevni avaz, prenosi BiznisInfo.

Krajem avgusta trebala bi početi doprema mašina, montiranje, obuka radnika i probna proizvodnja. Bračni par Kukavica je do sada u pokretanje proizvodnje u ovom kraju uložio milion KM.

– Proizvodimo ambalažu za slatkiše, začine, gdje smo lideri na njemačkom tržištu. Godine 2011. dobili smo Deutsche Verpackungs preis upravo za našu ambalažu za začine - kažu Elzina i Edin.


Ambalaža koja se trenutno proizvodi u Kini doprema se u Njemačku i distribuira naručiocima u Tajland, Maleziju, Indoneziju, Brazil, Kanadu, Veliku Britaniju…

Posebno dizajnirana ambalaža, bilo da je namijenjena za raklamne svrhe ili za pakovanje proizvoda, radi se za Nestle, Lidl, Aldi, Siemens, Haribo, Spar, DHL, ali i za Mercedes, Fiat, Porsche, Lufthansu itd.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.