NavMenu

Dostavljene ponude za gradnju poddionice Počitelj-Zvirovići

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.07.2017. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: ssguy/shutterstock.com)
U sjedištu Autocesta FBiH danas je obavljeno javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru 5C, dionica Počitelj-Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići.

Rok za dostavljanje ponuda je bio 17. jul 2017. godine do 13 sati.

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići predale su sljedeće kompanije: China Gezhouba Group Company Limited (Kina), Joint Venture: Strabag AG i Euro – Asfalt (Austrija i BiH), Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska), Joint Venture: Fernas & Ozgun Insaat (Turska), konzorcijum: Azvirt Limited Liability Company and Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina).

Kako je saopšteno na sajtu Autocesta FBiH, nakon otvaranja ponuda tenderska komisija ovog preduzeća će detaljno provjeriti pristiglu dokumentaciju, te potom izabrati izvođača radova s kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje spomenutih radova.


Poddionica Počitelj-Zvirovići duga je 11,75 km, a najznačajniji objekti na poddionici su most Počitelj (945 m), petlja sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna-Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa. Procijenjena vrijednost radova iznosi 100 mil EUR. Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Izgradnja poddionice finansira se iz zajma Evropske investicione banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.