NavMenu

Austrijanci bi mogli oživjeti Banju Guber u Srebrenici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.06.2017. 15:15
Komentari
Podeli
(Foto: Siegi/shutterstock.com)
Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić i austrijski ambasador u BiH Martin Pamer razgovarali su danas o privrednoj saradnji i mogućnosti obezbjeđivanja investitora za pokretanje rada Banje Guber, prenio je RTRS.

- Upoznat sam da su neke austrijske firme zainteresovane za ovu banju. Nadam se ćemo naći načina da barem u nekom procentu počnemo da koristimo to prirodno dobro i da spriječimo da ljekovita voda i dalje otiče u kanalizaciju - rekao je Grujičić.

On kaže da mu je austrijski ambasador prenio da Austrija želi da pomogne ekonomski razvoj Srebrenice.

- Treba da vidimo šta mi možemo da ponudimo austrijskim investitorima u oblasti prerade mlijeka i mesa, a šta oni mogu zauzvrat nama. Očekujem bolju i intenzivniju saradnju, a raduje me da je ambasador Pamer obećao da će lično preporučivati investitorima Srebrenicu kao mjesto gdje treba da ulažu - rekao je Grujičić.


Ambasador Palmer je najavio da će u Srebrenicu za nekoliko dana doći delegacija potencijalnih austrijskih investotora i privrednika.

- Načelnik nam je objasnio koje su mogućnosti saradnje i potencijali koji postoje u ovoj opštini. Moj cilj je da povezujem investitore iz Austrije sa privrednicima u Srebrenici radi stvaranja bolje budućnosti - istakao je Pamer, prenosi RTRS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.