NavMenu

Može li se ojačati saradnja sa italijanskim građevinskim kompanijama - Dvodnevna konferencija 6. i 7. jula u Banjaluci

Izvor: eKapija Petak, 23.06.2017. 08:40
Komentari
Podeli
(Foto: CoolKengzz/shutterstock.com)
Agencija ICE Sarajevo u saradnji sa Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini i italijanskim udruženjem građevinskih firmi ANCE organizuje dvodnevnu konferenciju "Italy & Bosnia and Herzegovina – Building Together", koja će se održati 6. i 7. jula u Banjaluci.

Konferencija će biti organizovana u sklopu pripremnih aktivnosti za održavanje ovogodišnjeg Samita zemalja Zapadnog Balkana u Trstu, te će biti posvećena mogućnostima zajedničke saradnje između italijanskih i bosanskohercegovačkih firmi u sektoru građevinarstva i putne infrastrukture.

Cilj inicijative je pružanje što potpunijih informacija italijanskim kompanijama o poslovnim prilikama i mogućnostima saradnje u okviru ovog značajnog sektora u Bosni i Hercegovini te prezentacija finansijskih instrumenata koje europske i međunarodne institucije stavljaju na raspolaganje sektoru infrastrukture, kao i predstavljanje bosanskohercegovačkim učesnicima konferencije italijanska iskustava i dostignuća u oblasti građevinske industrije te njihova iskustava u korišćenju europskih fondova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.