NavMenu

Banjaluka na korak do BFC sertifikata - Grad najavljuje uređenje poslovnih zona

Izvor: eKapija Petak, 23.06.2017. 12:19
Komentari
Podeli
Poslovna zona Ramići (Foto: cidea.org)Poslovna zona Ramići
Grad Banjaluka je preduzeo i preduzima niz mjera na poboljšanju poslovnog ambijenta. Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je da bi u julu gradska Skupština trebalo da donese odluku o ponudi preostalih katastarskih čestica i objekata u Poslovnoj zoni Ramići, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Grad Banjaluka će završiti komunalno opremanje infrastrukturom i ponuduti novim investitorima preostale prostore, jer nam je cilj da kompletiramo tu poslovnu zonu u ovoj godini. U pripremi je regulacioni plan za novu industrijsku zonu kod Jelšingrada i proširenje industrijske zone u Ramićima – kazao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je juče u Privrednoj komori Republike Srpske potpisao Ugovor o stupanju Grada Banjaluka u proces BFC resertifikacije, koji predstavlja međunarodnu potvrdu o povoljnom poslovnom okruženju.

Najavljujući i druge mjere koje gradska administracija planira u narednom periodu, istakao je skoro raspisivanje javnog poziva za finansiranje i sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja u Banjaluci.

- Ove godine, donekle će biti izmijenjeni kriterijumi i finansiraće se i sufinansirati tri linije, i to: nabavka osnovnih sredstava preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, druga je finansiranje i sufinansiranje sertifikovanja ili licenciranja preduzeća i treća linija se odnosi na dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za one koji su deficitarni na tržištu rada – pojasnio je Radojičić.


Osim toga, Grad radi na drugim poslovnim odlukama. Prije svega, umanjen je iznos za naknade, koje treba da se uplaćuju za ulaganja u proizvodne objekte do 50%, kada je riječ o gotovinskim uplatama.

- U ovom momentu nalazimo se i pred nekoliko velikih ulaganja, koji treba da se odraze na ambijent i na poslovnu strukturu, zapošljavanje i finansije Grada Banjaluka, od gradnje nove toplane do novog Delta mola koji treba da donese u gradski budžet između 4 i 5 mil KM i zaposli nekoliko stotina novih radnika, pa do drugih komunalnih, infrastrukturnih radova i industrijskih zona – zaključio je Radojičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.