NavMenu

Banjaluka traži rješenje za probleme javnih preduzeća - Aquana bi mogla dobiti dodatne sportske i rekreativne sadržaje

Izvor: Capital Četvrtak, 01.06.2017. 08:37
Komentari
Podeli
Akvana u Banjaluci (Foto: Aquana.ba)Akvana u Banjaluci
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je juče (31. maj 2017.) da su već preduzete određene mjere na rješavanju problema u preduzeću Aquana koje posluje sa gubitkom.

Prema izvještaju o poslovanju preduzeća Aquana za prošlu godinu koji je bio na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine Banjaluke, preduzeće je imalo gubitak u poslovanju od 670.708 KM, ostvarivši prihod od 2.451.468 KM, dok su rashodi iznosili 3.122.176 KM.

- Ovo preduzeće još nije obuhvaćeno kompletnim novim planom, ali ima različitih ideja, od toga da bude napravljen jedinstveni sportski holding, do sportskog centra - rekao je Radojičić novinarima tokom skupštinske pauze.

On je naveo da Grad trenutno razmatra mogućnosti da preduzeće Aquana razvije dodatni biznis i u toku su razgovori u vezi sa preuređenjem prostora pored otvorenog bazena u dodatni sportski i rekreativni sadržaj, što bi privuklo veći broj građana i omogućilo dodatni prihod Aquane.


- Od sezone na gradskom otvorenom bazenu, koja traje od mjesec do tri mjeseca, nema rentabilnosti, kao ni od Gradskog olimpijskog bazena, koji je veliki potrošač struje i vode - rekao je Radojičić.

On je istakao da se redovno razmatra poslovanje javnih preduzeća i ustanova, te da trenutno nekoliko njih ima finansijske i organizacione probleme.

- Cilj nam je da do kraja godine pokušamo većinu preduzeća izvući iz problema, kako finansijskih, tako i organizacionih, ili da bar imaju jasnu putanju daljeg poslovanja - rekao je Radojičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.