NavMenu

Predstavnički dom FBiH nije izglasao izmjene Zakona o osiguranju od odgovornosti za vozila

Izvor: eKapija Srijeda, 17.05.2017. 11:50
Komentari
Podeli
(Foto: Sychugina/shutterstock.com)
Izmjene i dopune Zakona o osiguranju od odgovornosti za vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti nisu dobile potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, izvijestila je Fena.

Komentirajući da su se tokom rasprave zamjerke odnosile na to da su predložene zakonske izmjene i dopune "udar na džepove građana" i da se "favorizuju pojedine osiguravajuće kuće", ministrica finansija FBiH Jelka Milićević istakla je da primjedbe "nisu brojne i da treba voditi računa od koga su upućene".

Navedeni zakon, koji je predložila Vlada FBiH, podsjetila je, već je jednom razmatrao Predstavnički dom, pri čemu su "sve primjedbe, a bile su vezane za jedan amandman, usvojene i kao takve upućene Domu naroda, kada je iz hitne procedure zakon vraćen u redovnu proceduru". Tom prilikom iznesene primjedbe, potvrdila je Milićević, također su uvažene.

Ova situacija, dodaje, rezultat je neizglasavanja povjerenja u pogledu zakonskih izmjena i dopuna, čiji je "pokušaj bio da se zaštite ljudi koji se osiguravaju, da budu sigurni kada uplate svoje osiguranje i da će im se nadomiriti šteta kada im bude zatrebalo".


– Željeli smo da sva osiguravajuća društva imaju isti pristup tržištu i da sve osiguravajuće kuće zaštitimo od nelojalne konkurencije izvana. Očito to danas nije prepoznato, te imamo Zakon koji je na snazi. To je sve demokratski proces koji mi poštujemo. Nakon niza situacija koje se dešavaju na političkoj sceni rezultat je i ovo - rekla je Milićević, prenosi Indikator.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.