NavMenu

Prevent ne želi preuzeti njemački Grammer

Izvor: Klix Srijeda, 03.05.2017. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
Bosanskohercegovačka kompanija Prevent nema namjeru u potpunosti preuzeti rivalsku firmu Grammer AG, rekao je predstavnik Preventa Christian Becker, a prenosi njemački list Handelsblatt.

Njegov komentar dolazi nakon što su predstavnici kompanije Grammer, koja proizvodi elemente interijera za putnička vozila, upozorili da rastući utjecaj porodice Hastor koja je vlasnik Preventa i 20% Grammera uzrokuje smanjenje posla s proizvođačima automobila.

- Vijesti o preuzimanju i transferu tvornica na druge lokacije je čista spekulacija. Ne planiramo preuzeti Grammer - rekao je Becker za njemačke novine Handelsblatt.

Prevent je ranije odbio da izloži svoje planove vezane za njemačku kompaniju. Reuters piše kako je protekli period prošao u znaku informacije o zahtijevanju Preventa da Grammer poveća profit te da se bosanskohercegovačkoj kompaniji dodijele dodatna mjesta upravnom odboru.


- Zahtijevamo više jer se razumijemo u posao. Mi nismo banka niti investicioni fond - rekao je Becker.

On je potvrdio i da Prevent želi ojačati saradnju s Volkswagenom, a nakon što je prošla godina prošla u znaku nesuglasica zbog privremene obustave saradnje zbog čega je stala proizvodnja posljednje generacije vozila VW Golf.

Također, Becker je pozvao Volkswagen i druge proizvođače automobila da poštuju njihove ugovore.

Direktor Grammera Hartmut Mueller je u ranijem intervjuu kazao kako Prevent nije objasnio svoje namjere kroz zahtjev za dodatna mjesta u Upravnom odboru firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.