NavMenu

Devet firmi iz RS želi saradnju sa Volkswagenom - Slijede dalje pripreme za njemačku autokompaniju

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 27.02.2017. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)
Predstavnicima njemačke kompanije Volkswagen predstavljeni su projekti koje su predale firme iz Republike Srpske zainteresovane za saradnju sa ovom kompanijom u oblasti autoindustrije, rekao je danas direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić.

- Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim, užim podacima - rekao je Ćorić, dodajući da je sa predstavnicima Volkswagena ranije posjetio devet firmi iz Srpske kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu teba ići njihova dalja priprema.

On je naveo da je riječ o firmama Kosmos, Novi Јelšingrad, VIS i Elas iz Banjaluke, te SEP i Orao iz Bijeljine, Sim technik iz Kotor Varoša, TPE iz Laktaša i Mreža network iz Dervente, izvijestila je Srna.


- Autoindustrija je širok pojam, daje velike mogućnosti firmama, jer uključuje u sebe na hiljade kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces - dodao je Ćorić.

On je naveo da je autoindustrija jedna od najjačih industrijskih grana i da se može reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantovana.

Ćorić je dodao da će i dalje raditi sa firmama kako bi vidjeli koje će od njih imati interesa da rade za autoindustriju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.