NavMenu

Slovenija i Hrvatska dogovorili rješenje za Cimos - Otklonjena jedina prepreka za preuzimanje slovenačke kompanije

Izvor: Indikator Petak, 20.01.2017. 07:59
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
U posljednji čas Slovenija i Hrvatska su se dogogovrile o razrješenju dugogodišnjeg spora Cimosa sa Hrvatskom agencijom za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), piše ljubljanski Dnevnik.

Agencija na osnovu tužbe uložene prošle godine potražuje od Cimosa oko 57 mil EUR. Ako dogovora ne bi bilo do kraja januara, Cimos bi teško izbjegao stečaj, a bilo bi izgubljeno više od 4.000 radnih mjesta, od čega oko hiljadu u Hrvatskoj.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Zagrebu, ministar privrede Slovenije Zdravko Počivalšek i hrvatski ministar za javnu imovinu Goran Marić naglasili su kako vjeruju u rješenje spora. Razgovori će se nastaviti iduće sedmice, prema Marićevim riječima, jer slovenačka strana mora u Zagreb poslati formalnu ponudu. Kakva će biti nije poznato.

Razrješenje hrvatskog spora ostalo je jedina prepreka za preuzimanje Cimosa. Od kraja prošle godine, Hrvatska agencija odbacila je dvije ponude Cimosovog preuzimača, italijanske kompanije Palladio Finanziaria, u čijem vlasništvu su dva proizvođača automobilskih dijelova - TCH Cogema Set i Dynamic Technologies Group. Italijani su od slovenačke vlade tražili garanciju za plaćanje mogućih obaveza Cimosa u Hrvatskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.