NavMenu

Volkswagen priznao varanje u SAD - Kompanija se nagodila za kaznu od 4,3 mlrd USD

Izvor: Indikator Četvrtak, 12.01.2017. 10:58
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Kompanija Volkswagen nagodila se nakon provedene istrage sa američkom vladom da plati 4,3 mlrd USD odštete zbog skandala sa lažiranjem vrijednosti izduvnih gasova iz dizel motora njihovih automobila.

Američki državni tužilac Loreta Linch i šef Agencije za zaštitu životne sredine Gina McCarthy nagodbu će ozvaničiti na konferenciji za novinare u Vašingtonu, navodi se u saopštenju američke vlade.

Agencija Reuters saznala je da će tužilac otpočeti krivičnu istragu protiv pojedinaca koji su učestvovali u ovom skandalu.

Volkswagen je u septembru 2015. godine priznao da je instalirao tajni softver na stotine hiljada automobila sa dizel motorom kojim je prikrivana emisija štetnih gasova na izduvnim sistemima automobila.


Ovaj softver instaliran je na 11 miliona automobila ovog proizvođača širom svijeta.

Uprkos skandalu s varanjem na emisijama izduvnih gasova Volkswagen je, zahvaljujući procvatu u Kini, zabilježio prošle godine rast prodaje od 3,8%. Volkswagen i brendovi u njegovom vlasništvu - Audi, Porsche, Škoda i drugi - prodali su prošle godine 10,31 miliona vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.