NavMenu

Dijaspora iz Švajcarske zainteresovana da ulaže u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 29.11.2016. 15:44
Komentari
Podeli
"Forum dijaspore BiH u Švicarskoj" održan je 26. novembra 2016. godine u organizaciji nevladine organizacije "i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine" u suradnji s Agencijom za razvoj Švajcarske (SCD).

Forum je bio posvećen lansiranju "i-platforme", predstavljanju njenog daljeg razvoja, unapređenju uspješne suradnje između dijaspore i BiH, kao i doprinosu dijaspore ekonomskom razvoju BiH.

U okviru panela o investiranju u BiH, predstavnik FIPA-e Maida Bećirović predstavila je aktivnosti Agencija, te istakla da je FIPA servis dijaspori u njihovom investiranju i otpočinjanju djelatnosti u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz FIPA-e.

Također su predstavljene prednosti investiranja u Bosnu i Hercegovinu, kao i sektori atraktivni za ulaganja sa konkretnim projektima za ulaganja.

Dijaspora u Švajcarskoj je pokazala veliki interes za ulaganje u BiH. Na forumu je bilo interesantno čuti predstavnike dijaspore koji već imaju djelatnost u Bosni i Hercegovini, a koji su istakli da je, uprkos određenim nedostacima, BiH zemlja koja pruža odlične mogućnosti za strane investitore.


O značaju ove manifestacije govori i činjenica da je forumu prisustvovalo preko stotinu učesnika, članova više udruženja dijapore u Švicarskoj, poslovnih ljudi kao i Ambasador BiH Anđelko Grahovac, ambasadorica Švajcarske u BiH Andrea Rauber Saxer kao i predstavnici Agencije za razvoj Švajcarske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.