NavMenu

Prezentacija njemačkih organizacija, firmi i brendova 8. decembra u Sarajevu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.11.2016. 14:44
Komentari
Podeli
(Foto: Image Team/shutterstock.com)
U Sarajevu će se 8. decembra u Domu mladih/Skenderija održati cjelodnevni događaj Njemačka u Bosni i Hercegovini, koji organizuje Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade SR Njemačke, a u okviru kojeg će njemačke organizacije, firme i brendovi javnosti prezentovati svoj rad i angažman u BiH.

Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera Bosne i Hercegovine i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je za obnovu i razvoj Bosne i Hercegovine dosad investirala oko milijardu eura čime su ubraja među najveće strane donatore. Sa godišnjom robnom razmjenom od 1,7 mlrd EUR, također je i najvažniji trgovinski partner, te jedan od glavnih investitora u Bosni i Hercegovini.

Da je Njemačka u Bosni i Hercegovini mnogo angažovana, poznato je velikom broju građana, ali manje je poznato koliko je taj angažman zapravo raznolik. Stoga će se njemačke organizacije, koje su prisutne u BiH, udružiti 8. decembra i posjetiocima ovog događaja prezentovati svoje aktivnosti.

Pored Predstavništva njemačke privrede u BiH i Njemačke ambasade, posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom organizacija GIZ, DAAD, DVV International, Goethe Institut, KfW, sa fondacijama Heinrich Boell, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert, te nevladinim organizacijama u BiH, koje je su podržane od Njemačke. Predstavnici ovih organizacija će na svojim štandovima pružati informacije, a okvirni program koji će uskoro biti objavljen, predviđa i prezentacije, diskusije i radionice za posjetioce.


Među izlagačima na ovom događaju će se naći i neke njemačke firme koje posluju u BiH, kao i njemački brandovi koji su mnogim domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta.

Događaj će trajati od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan. Održavanje događaja su podržale njemačke kompanije Tvornica cementa Kakanj, Veritas Automotive, Mann+Hummel i ProCredit Bank.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.