NavMenu

U padu prihod najznačajnijih medijskih kuća u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 19.10.2016. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Netransparentnost podataka o vlasništvu i podataka o poslovnim rezultatima još uvijek su trend u poslovanju medija u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, potvrđuju rezultati istraživanja koje je Media Net, članica MCA Grupe prikupila u septembru ove godine. Nakon turbulentnog perioda, kazuju rezultati istraživanja, televizija i radio pokazuju znakove stabilizacije i stagnacije, a radio publika iznenađujuće raste u većini zemalja srednje i južnoistočne Europe, saopšteno je iz MCA Grupe.

Ukupan promet 35 posmatranih, najuticajnijih medijskih kuća u BiH je u padu proteklih šest godina, a nestabilnost odlikuje priznatu dobit. Od 35 najuticajnijih medijskih kompanija u BiH, njih sedam prikazalo je negativan finansijski rezultat za 2015. godinu.

Sveukupan pregled pokazuje da je ukupan prihod najznačajnijih medija u padu svake godine, a u 2015. godini ostvareno je te 86% od prihoda u baznoj, 2010. godini.

Podaci u finansijskim rezultate poslovanja medija u Bosni i Hercegovini pokazuju velike promjene iz godine u godinu pri čemu je najbolja godina bila 2014, a najgora 2013. godina.

- MCA Grupa, kao vodeća i najveća media intelligence grupacija u regiji, prikupila je podatke i provela niz istraživanja o tržištima na kojima posluje, trendovima u broju medija po zemljama, prihodima i poslovnim rezultatima, vlasničkoj strukturi medija te ulaganjima u zalihe - navodi se u saopštenju.


Putem svojih 19 ureda koji posluju u 10 evropskih zemalja, Newton Media Grupa prati više od 20.000 štampanih medija, preko 1.500 TV i radio stanica te 90.000 internet izvora, filtrirajući, birajući i analizirajući medijske informacije u svrhu media intelligencea kao osnovnog elementa bilo kakvog donošenja odluka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.