NavMenu

BiH dala podršku za osnivanje baze podataka o halal proizvodima u svijetu

Izvor: eKapija Nedjelja, 25.09.2016. 10:51
Komentari
Podeli

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH dala je podršku projektu osnivanja baze podataka o halal proizvodima i proizvođačima i izrazila spremnost da podrži projekte unapređenja halala u svijetu.

Podrška je izražena u Madridu na seminaru halal certifikacijskih tijela iz Evrope i Afrike. Seminar je organiziralo Ministarstvo za vjerska pitanja Malezije - JAKIM, DagangHalal iz Malezije i Halal institut iz Španije.

Skupu se prisusutvovali Međunarodni centar za halal standardizaciju i certifikaciju iz Rusije, Halal Office sa Madagaskara, Halal Trust iz Južne Afrike, Halal institut iz Portugala i Agencija za certificiranje halal kvalitete iz BiH.

Na seminaru se govorilo o halal certificiranju, te praćenju i kontroli halal proizvoda. Jedna od važnijih tema bila je osnivanje jedinstvene baze podataka o halal certificiranim proizvodima i proizvođačima u svijetu.

U okviru seminara organizirana je posjeta jednoj od halal certificiranih kompanija gdje je prezentirano načini i tehnike provođenja audita, kontrole i provjere sirovina, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.