NavMenu

BiH na poljoprivrednom sajmu u Riminiju - Za ulaganje zainteresovana holandska firma Growers Packers

Izvor: eKapija Srijeda, 14.09.2016. 15:42
Komentari
Podeli
Predstavnici FIPA-e na čelu sa direktorom Gordanom Milinićem prisustvuju sajmu Macfrut 2016, vodećem italijanskom sajmu proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća, koji se održava u Riminiju od 14. do 16. septembra 2016. godine.

Macfrut predstavlja idealno mjesto za susret sa kompanijama i potencijalnim investitorima iz sektora voća i povrća. Na sajmu će izlagati kompanije iz cijelog svijeta, posebno Italije, Holandije, Španije i Njemačke.

Milinić je tom prilikom održao niz sastanaka sa kompanijama učesnicima sajma na kojim ih je informirao o pogodnostima za ulaganje koje BiH nudi investitorima i raspoloživim projektima iz sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Bosna i Hercegovina posjeduje veliki potencijal u poljoprivredi i u sektoru prerade hrane zbog brojnih pogodnih uvjeta kao što su preko 1,5 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, odlični klimatski uvjeti kao i plodno tlo, te visoko kvalitetna voda, a većina tla u sebi ne sadržava hemijska gnojiva i nema praksu upotrebe pesticida.


Investitori su pokazali veliki interes za projekte iz ovog sektora i već su dogovorene posjete u BiH. Jedan od potencijalnih investitora je i firma Growers Packers iz Holandije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.