NavMenu

Povoljan kapital za privrednike - Vlada KS subvencionira kamate Kreditno-garantnog fonda SERDA

Izvor: Fena Ponedjeljak, 05.09.2016. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede KS i Sarajevska razvojna agencija SERDA potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o subvencioniranju kamatne stope u okviru Kreditno-garantnog fonda (KGF) SERDA.

Na ceremoniji potpisivanja istaknuto je da je Ministarstvo privrede KS osiguralo sredstva za subvencioniranje kamate u visini od 3%, čime bi ona iznosila od 0,5% godišnje fiksno, što bi sredstva KGF SERDA trabalo učiniti najpovoljnijim kapitalom za privrednike Kantona Sarajevo.

Privrednicima su dostupni krediti od 5.000 do 200.000 KM, s periodom otplate od pet godina i mogućnošću korišćenja grace perioda od jedne godine, a namijenjena su malim i srednjim preduzećima s izuzetkom onih iz sektora poljoprivrede, igara na sreću i ugostiteljstva.

Ministar privrede KS Muharem Šabić izjavio je da na ovaj način nastoje poboljšati uvjete poslovanja i konkurentnost malih i srednjih preduzeća, a posebno onih iz oblasti drvne i metalske industrije, te turizma i IT sektora, koje je Vlada KS odredila kao strateške.


Dodao je da SERDA odabrana jer ona svojim kapacitetima može pomoći privrednicima kojima nekad nije problem samo doći do poticajnih sredstava, nego i kvalitetno prezentirati projekt kreditorima.

Viša menadžerica SERDA-e Zinaida Porobić rekla je da KGF SERDA raspolaže s 20 mil KM, a partner u tom projektu im je Union banka, koja će i implementirati projekt u saradnji sa SERDA-om.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.