NavMenu

Istočno Novo Sarajevo izdvaja 10 mil KM za nove investicije - Zvornički Keso promet gradi distributivni centar smrznutih pekarskih proizvoda

Izvor: Capital Nedjelja, 28.08.2016. 15:32
Komentari
Podeli

Istočno Novo Sarajevo (Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo)Istočno Novo Sarajevo
Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je Srni da će u ovoj godini u izgradnju novih uslužnih objekata na području ove lokalne zajednice biti uloženo oko 10 mil KM.

Ćosić je rekao da su radovi na pojedinim objektima već počeli, a na nekim će početi krajem ove i početkom iduće godine, a po njihovom završetku posao će naći 100 novih radnika.

- Imajući u vidu položaj opštine, sektor usluga postao je jako primamljiv za investitore, kako za lokalne tako i iz drugih opština - istakao je Ćosić i dodao je počela izgradnja benzinske pumpe na lokaciji uz magistralni put u Lukavici, koji je interesantan s obzirom na frenkventnost puta.

On je naveo da je investitor Brane Keso, vlasnik firme Keso-promet iz Zvornika, a posao na ovoj benzinskoj pumpi će naći 10 novih radnika, jer se očekuje da radovi budu završeni do kraja godine.

- Na toj istoj parceli ovaj investitor gradiće distributivni centar smrznutih proizvoda iz oblasti pekarske industrije - rekao je Ćosić i podsjetio da je ovaj investitor ovih dana u Zvorniku otvorio fabriku koja će proizvoditi ne samo hljeb i dnevne pekarske proizvode, već i smrznute proizvode koji će matičnu proizvodnju imati u Zvorniku, a distribitivni centar za područje Sarajeva i ove regije će biti u Istočnom Novom Sarajevu.

(Foto: wideonet/shutterstock.com)
Prema njegovim riječima, izgradnja ovog distributivnog centra smrznutih proizvoda trebalo bi da počne početkom iduće godine gdje će posao naći novih dvadesetak radnika.

Ćosić je istakao da je ove godine na području opštine Istočno Novo Sarajevo bilo veliko interesovanje za izgradnju uslužnih objekata, a u septembru će biti otvorena i nova benzinska pumpa Brčko gasa.

On je naveo da su u toku i radovi na izgradnji prodajnog salona automobila i nove benzinske pumpe Nešković, uz magistralni put u Lukavici.

Ćosić kaže da su u toku i pripreme za nastavak izgradnje poslovne zone u opštini Istočno Novo Sarajevo, tako da pored intenzivne stambene gradnje i novih 450 stanova, grade se i prateći poslovni objekti.

On je naglasio da će na području ove lokalne zajednice svoje poslovne kapacitete proširiti i postojeće firme Mahagoni koja se bavi proizvodnjom stolarije i namještaja od drveta i Eden garden koja proizvodi baštenske suncobrane.

- Očekujemo da ćemo u ovoj godini nakon ovih investicija imati u poslovnom sektoru zaposleno novih 100 radnika, a iduće godine još toliki broj - zaključio je Ćosić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.