NavMenu

Podrška malim i srednjim preduzećima od 2 mil KM - Vlada KS odobrila pokretanje Kreditno-garantnog fonda SERDA

Izvor: Klix Utorak, 16.08.2016. 08:41
Komentari
Podeli
Vlada Kantona Sarajevo juče, 15. avgusta, je na sjednici dala saglasnost Sarajevskoj razvojnoj agenciji (SERDA) da s Union bankom Sarajevo zaključi ugovor o pružanju finansijskih usluga u okviru Kreditno-garantnog fonda SERDA, kao i ugovora o namjenski oročenom depozitu u okviru tog fonda.

Ranije osigurana sredstva u iznosu od 1 mil KM iz budžeta KS-a, uz 1 mil KM kojeg je osigurala SERDA, koristit će se kao depozitna sredstva za sufinansiranje fonda pod uslovima određenim posebnim ugovorom kojeg će SERDA narednih dana potpisati s navedenom bankom.

Ciljevi kreditnih linija koje će davati taj fond su podrška razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i razvoju poslovnog okruženja, stvaranje uvjeta za otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, jačanje privatnog poduzetništva, obuka poduzetnika o savremenim normama poslovanja, jačanje ekonomskog razvoja, poticaj kvalitetnom i sigurnom investiranju, razvoj tržišne ekonomije, te podrška ruralnom razvoju.


Kako je najavljeno, budućim korisnicima kredita kod fonda će značajno biti olakšane i procedure apliciranja za kreditna sredstva, te pružena neophodna tehnička pomoć i podrška u pripremi aplikacija.

Vlada je naložila Ministarstvu privrede KS da u saradnji sa SERDA-om za narednu sjednicu pripremi materijal za operacionalizaciju potrebnih sredstva kojim će biti subvencionirana kamatna stopa na te kredite.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.