NavMenu

HRVIĆ: Spremni smo godišnje u poljoprivredu investirati do 50 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 13.06.2016. 15:40
Komentari
Podeli
Rusmir HrvićRusmir Hrvić
Spremni smo svake godine direktno u primarnu poljoprivrednu proizvodnju investirati 40 do 50 mil KM sa tendencijom rasta, prije svega kupovinom kvalitetnih žitarica, voća i povrća. To je otprilike nešto manje od ukupnih godišnjih poljoprivrednih poticaja koje daje Federacija BiH poljoprivrednim proizvođačima. Mi mislimo da bismo na taj način za kratko vrijeme u potpunosti izmijenili sliku BiH kao proizvođača hrane. Od ovisnika o uvozu, BiH bi veoma brzo postala značajan izvoznik hrane, rekao je direktor "Klasa" Rusmir Hrvić u intervjuu koji prenosi "Privredna štampa".

On je rekao da je prošla godina bila do sada najuspješnija godina od akvizicije "Klasa" od strane "AS Group". Ukupan promet je povećan prošle godine na 81 mil KM. Prošle godine su samo "Sarajevskog somuna" izvezli 10 miliona komada, a pita 1,5 miliona komada.


- Posebno raduje činjenica da smo na tržištima regije, prvenstveno Srbije, Hrvatske i Crne Gore napravili značajne pomake u plasmanu naših brandova kao što su "zlatni puder", "Klasove" baklave i hurmašice, "Sarajevski somun", "Bosasnki lokum", "Klasova" tjestenina, "Klasova" jufka. Na domaćem tržištu naša pozicija lidera u prehrambenoj industriji dodatno je učvršćena - rekao je Hrvić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.