NavMenu

Kompanija "Fis" će opremati hotele u Dubaiju i Rusiji?

Izvor: eKapija Utorak, 10.05.2016. 09:04
Komentari
Podeli
Na nedavno završenom "Sarajevo Business Forumu" kompanija "Fis" pregovarala je sa potencijalnim partnerima za izvoz ili zajedničko ulaganje, kao i za opremanje hotela u Dubaiju i Rusiji. Vlasnik "Fis"-a Pero Gudelj očekuje plodonosnu saradnju, a riječ je o hotelima veće kategorije, gdje bi "Fis" izvozio poluproizvode ili finalne proizvode, piše "Oslobođenje".

"Fis" je, kako je kazao Gudelj, postao priznata kompanija koja je pokrenula proizvodnju i nametnula se kao proizvođač namještaja, tekstila, čarapa, te kao trgovac sa 14 prodajnih objekata.

- Ove godine otvaramo tri nova objekta u Mostaru, Doboju i Žepču. Novi objekat od 8.000 kvadrata u Žepču je puno veći i funkcionalniji od onog koji smo dosad imali - istakao je Gudelj.

Gudelj je, takođe, dodao da su upravo završili jednu proizvodnu zgradu od 10.000 kvadrata, te da su uložili 5 mil KM u nove strojeve, gdje će biti smještena proizvodnja isključivo od punog drveta, od domaće sirovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.