NavMenu

Cijene avionskih karata u svijetu rekordno niske

Izvor: Klix Petak, 15.01.2016. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Cijene avionskih karata u stalnom su padu i na najnižem su nivou u posljednje tri godine. Prema savjetu eksperata iz ove oblasti, sada je pravo vrijeme za kupovinu avionskih karata.

Patrik Suri, bolger na stranici "Hooper", pojašnjava da su cijene povratnih karata pale za 15% u odnosu na januar prošle godine.

Do pojeftinjenja avionskih karata došlo je i na skoro svim letovima unutar SAD, a Suri pojašnjava da je niska cijena nafte jedan od razloga.

Pored nafte, jaka konkurencija doprinosi dodatnom padu cijena avionskih karata.


Ipak, stručnjaci predviđaju da će cijena karata rasti s rastom temperatura pri čemu će karte najskuplje biti u julu i augustu.

"British Airlines" je odnedavno uveo jeftinije karte za osobe koje putuju bez prtljaga, čime se nastoji konkurisati niskobudžetnim aviokompanijama, piše "The Independent".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.